gripa1Numărul buzoienilor care s-au îmbolnăvit de viroze respiratorii şi pneumonii continuă continuă să rămână destul de ridicat. Potrivit datelor furnizate de Direcţia de Sănătate Publică Buzău, la nivelul întregului judeţ, în săptămâna care a trecut, peste 2.500 de persoane s-au îmbolnăvit de viroze respiratorii şi pneumonii.

Astfel, s-au înregistrat 2.058 de cazuri de viroze respiratorii, dintre care doar 14 au necesitat internarea. Cei mai afectaţi de viroze sunt copiii cu vârste cuprinse între 5 – 14 ani, înregistrându-se  714  cazuri, şi cei cu vârste cuprinse între 2 şi 4 ani, categorie de vârstă la care au fost înregistrate 341 de cazuri.

Și numărul pneumoniilor continuă să rămână ridicat, înregistrându-se 658 de cazuri, cu 76 mai mult față de săptămâna anterioară, din care 29 au necesitat internarea. Grupa de vârstă cea mai afectată este reprezentată de categoria de vârstă 5 – 14 ani, cu 158 de cazuri, dar şi cei cu vârste cuprinse între 15– 49 ani, cu 120 cazuri. Din fericirie până în prezent, nu a fost semnalat niciun caz de gripă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here