????????????????????????????????????

În luna ianuarie, jandarmii au constatat 64 de fapte penale şi au recuperat aproximativ 500 mc de masă lemnoasă, aplicând 426 sancţiuni contravenţionale în valoare de aproximativ 264.400 lei. În această perioadă, nu mai puțin de 1.700 de jandarmi au participat la 356 de acţiuni desfăşurate în mod independent, la nivel naţional, pentru prevenirea şi combaterea infracţiunilor săvârşite în domeniul silvic, iar peste 1.200 au luat parte la 468 de acţiuni similare, organizate în cooperare cu organele silvice.

De asemenea, în ultima jumătate a anului trecut, s-au executat 1.957 acţiuni independente, la care au participat 7.569 de jandarmi, au fost constatatate 330 infracţiuni şi au fost aplicate 1.761 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 965.650 lei şi confiscaţi 3.341 mc material lemnos. Totodată, în cooperare cu organele silvice, în aceeaşi perioadă, Jandarmeria Română a executat 3.243 acţiuni, în care au fost angrenaţi 8.555 jandarmi, fiind constatate 120 infracţiuni şi ridicaţi în vederea confiscării 3.864,2 mc material lemnos.

Reamintim că, începând cu data de 13 iulie 2015, în urma modificării şi completării Codului Silvic prin Legea nr.133/2015, ofiţerii şi subofiţerii din Jandarmeria Română au primit competenţa de a constata infracţiuni silvice şi de a efectua controlul circulaţiei materialelor lemnoase. Jandarmeria Română reamintește că materialele lemnoase, indiferent de provenienţa lor, se transportă nu mai însoţite de documente specifice de transport, din care să rezulte cu certitudine legalitatea provenienţei acestora. ”Materialele lemnoase găsite în circulaţie fără documentele specifice de transport, cu documente specifice de transport a căror valabilitate a expirat sau care nu au înscrisă provenienţa legală se confiscă şi se valorifică potrivit legii. În executarea atribuţiilor prevăzute de lege, jandarmii vor coopera cu lucrătorii silvici, precum şi cu reprezentanţii altor instituţii cu atribuţii în domeniu”, mai precizează Jandarmeria Română întrun comunicat de presă.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here