paduchiPeste 300 de copii aflaţi în sistemul de învăţământ de stat au fost depistaţi la triajul epidemiologic cu păduchi. Medicii de familie si medicii scolari buzoieni au examinat 60.268 de scolari si prescolari în perioada de triaj epidemiologic de la începutul de an şcolar. Toti copiii bolnavi au fost izolati la domiciliu, pana la vindecare. „Au fost examinati 60.268 de copii si tineri ( 88% dintre cei inscrisi in unitatile de invatamant), depistandu-se 768 dintre ei cu boli contagioase (1,27%). Incidenta bolilor transmisibile depistate dupa vacanta de vara este puţin mai micp faţă de cea calculata pentru aceeasi perioada a anului scolar trecut,“ se arată într-un comunicat al Direcţiei de Sănătate Publică Buzău.
În acelaşi document se mai menţionează şi că toti copiii bolnavi au fost izolati la domiciliu, unde sunt tratati, revenirea in colectivitate fiind conditionata de vindecare. Potrivit datelor centralizate in urma raportarilor mediilor de familie si medicilor scolari, au fost depistate 365 cazuri de angină, alti 304 copii au fost depistati cu pediculoza, adica paduchi, 38 dintre ei aveau diferite micoze, iar 2 cazuri aveau scabie(raie), plus alţi 27 de copii care prezentau alte boli contagioase.
Din fericire, în rândul elevilor nu au fost descoperite și boli precum rujeola ori rubeola, maladii pentru care se impunea și vaccinarea.
În urma controalelor medicale, nu au fost descoperite și focare de boli pentru care autorităţile din sănătate ar fi trebuit să intervină pentru a limita extinderea bolilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here