Prima linie telefonică gratuită din România adresată familiilor cu prematuri, dar și celor în care femeia are o sarcină cu risc de naștere prematură va fi lansată, astăzi, de 8 Martie, de către Asociația Unu și Unu. Săptămânal, de luni până vineri, părinții vor putea suna la numărul 0800.390.678 pentru a discuta cu un doctor ginecolog, doctor neonatolog, jurist, psiholog sau părinte, informează asociația.

„Am ales cu grijă această dată și ne pregătim de mult să anunțăm lansarea acestui proiect dedicat femeilor și mamelor în special. <Alo, Prematuritate> este primul call center multidisciplinar din Europa care vine ca un sprijin, dar și ca o sursă credibilă de informare, consiliere și suport moral pentru femeile însărcinate aflate la risc de naștere prematură, dar și pentru părinții care traversează această perioadă sau doresc să își monitorizeze bebelușul corect după externare”, a precizat vicepreședintele Asociației Unu și Unu, Diana Gămulescu, citată în comunicat.

Luni, marți și vineri, linia telefonică poate fi apelată între orele 13,00 și 17,00, iar miercuri și joi, între orele 15,00 și 19,00.

Asociația Unu și Unu este o asociație de părinți care apără drepturile copiilor din sarcini multiple, prematuri și bebeluși spitalizați și ale familiilor acestora, oferind suport pe perioada spitalizării și după externare. Asociația Unu și Unu este membră a EFCNI (European Foundation for the Care of Newborn Infants), organizație care adună reprezentanți din peste 50 de țări.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here