racealaDesi primavara a venit de ceva vreme, cel putin calendaristic, numarul persoanelor care se imbolnavesc de viroze continua sa ramana destul de mare. Aproape trei sferutri din numarul total al buzoienilor afectati de diferitele forme de infectii ale cailor respiratorii sunt copiii aflati in primii patru ani de viata, prescolarii si scolarii pana in 14 ani.

Medicii atrag atentia parintilor sa aiba mare grija de copiii lor, iar la primele semne de boala le recomanda prezentarea la medic. Potrivit ultimelor date statistice prezentate de reprezentantii Directiei de Sanatate Publica Buzau, in saptamana 25 aprilie – 1 mai, 1024 de persoane au fost diagnosticate cu viroze respiratorii, 7 necesitand internarea in spital. Copiii cu varste cuprinse intre 0 si 4 ani au fost cei mai afectati de virozele respiratorii, inregistrandu-se 456 de cazuri, dar si cei cu varste cuprinse intre 5 si 14 ani, cu 323 de cazuri.

Si numarul persoanelor care s-au imbolnavit de pneumonii a crescut fata de saptamana anterioara, inregistrandu-se 339 de cazuri, din care 14 persoane au necesitat internarea in spital. Tot copiii cu varste cuprinse intre 0 si 4 ani au fost cei mai predispusi la astfel de imbolnaviri, inregistrandu-se 124 de cazuri in randul acestei categorii de varsta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here