arafatSubsecretarul de stat Raed Arafat, care a preluat în această perioadă atribuţiile ministrului Sănătăţii, a cerut Direcţiilor de sănătate publică şi unităţilor sanitare din subordinea Ministerului Sănătăţii (MS) situaţia fondurilor pentru investiţii necheltuite până în prezent, astfel încât acestea să fie redirecţionate. „Vrem să ştim ce bani nu aţi reuşit să cheltuiţi, pentru a fi redirecţionaţi acolo unde este nevoie, astfel încât toate fondurile să poată fi utilizate până la sfârşitul anului. Urmărim eficientizarea modului de cheltuire a fondurilor, nu dorim să rămânem cu fonduri neutilizate la 31 decembrie”, a spus Raed Arafat.

Raed Arafat a anunţat că se intenţionează ca, începând de anul viitor, toate medicamentele şi materialele sanitare utilizate în cele 63 de unităţi de primiri urgenţe (UPU) finanţate de la bugetul de stat şi în serviciile de ambulanţă să fie achiziţionate centralizat, prin licitaţie, de către Ministerul Sănătăţii.„În acest fel, se urmăreşte obţinerea unor preţuri de achiziţie mai bune având în vedere achiziţia unei cantităţi mai mari de produse, dar şi controlul cheltuielilor din unităţile de primiri urgenţe. Ultimele controale au evidenţiat unele diferenţe de preţuri destul de semnificative la achiziţionarea produselor de acelaşi tip, dar în spitale diferite”, a adăugat Raed Arafat.

Totodată şeful e la Ministerul Sănătăţii a vorbit şi despre neregulile depistate la Serviciile de Ambulanţă în urma unor controale vizând respectarea regulilor de circulaţie şi dotarea maşinilor angajate în misiuni. Cele mai frecvente nereguli depistate la ambulanţe se referă la faptul că şoferul sau pasagerul nu purta centura de siguranţă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here