ambulanta 82069800

Secretarul de stat  în Ministerul Sănătății, Raed Arafat, a propus într-o videoconferință cu reprezentanții structurilor de urgență din țară elaborarea unui plan de măsuri în vederea reducerii timpului de așteptare pentru pacienții care solicită ajutorul unui echipaj medical. Prima etapă urmează a fi implementată până la finele acestei luni.

Potrivit oficialilor din Sănătate, timpul de răspuns între apelurile de urgență şi trimiterea echipajelor reprezintă una dintre preocupările Ministerului Sănătății şi MAI, prin Inspectoratele pentru Situaţii de Urgenţă. În cadrul conferinței convocate luni de Raed Arafat reprezentanții MS, ISU, Inspectoratului General al Aviaţiei, Direcţiei Apel Unic de Urgenţă 112, SMURD şi Ambulanţă au convenit ca până la data de 30 august să implementeze prima etapă a unui studiu prin care se va stabili cel mai apropiat echipaj de intervenție pentru fiecare localitate din zonele rurale. Acest lucru se va face luând în considerare inclusiv echipaje din județele limitrofe, se arată într-un comunicat de presă al MS.

Cu alte cuvinte, dacă cel mai apropiat echipaj de intervenție se află într-un județ limitrof, acesta va putea fi trimis la pacient, fără a ţine cont de limita administrativă a judeţului. În vederea realizării studiului, în cursul acestei săptămâni se vor stabili şapte grupuri de lucru cu reprezentanți ai ISU, conducerii medicale a SMURD şi serviciului de Ambulanță, au mai anunțat oficialii din Sănătate.

În cadrul conferinței, Raed Arafat a mai discutat cu reprezentanții structurilor de urgență din ţară şi despre adaptarea programului de lucru al personalului Unităţile de Primiri Urgenţe la necesitățile existente, despre folosirea eficientă a serviciului de telemedicină, dar și despre completarea corectă și completă a documentației medicale a pacienților.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here