spital susIncepand cu aceasta luna, Spitalul Judetean de Urgenta va functiona intr-o noua structura organizatorica – avizata de Ministerul Sanatatii si aprobata la ultima sedinta a Consiliului Judetean –, structura care urmareste, conform responsabililor acestei unitati sanitare, adaptarea ei la nevoile de servicii medicale ale populatiei, dar si la protocoalele si ghidurile de practica medicala in vigoare.
Astfel, Compartimentul de Chirurgie maxilo-faciala a fost trecut in componenta Sectiei O.R.L., in timp ce Compartimentul de Chirurgie toracica a fost desfiintat. Sectia Ortopedie-traumatologie va functiona cu un numar mai mare cu cinci paturi, respectiv 50, in timp ce Sectia Urologie va avea cu cinci paturi mai putin, respectiv 25. De asemenea, sectiile de Pediatrie au fost unificate intr-una singura, cu 70 de paturi, din cauza indicatorilor din ultimii trei ani, care au fost foarte redusi, şi datorita faptului ca cele două sectii au functionat cu o singura linie de garda.
Sectia O.R.L. – careia i-au fost adugate cele cinci paturi de la Compartimentul de Chirurgie maxilo-faciala -, va functiona cu 30 paturi, iar Sectia Pneumologie a fost separata, prin organizarea a doua comparimente: Pneumologie, cu 25 paturi, si TBC, cu 45.
Si la Maternitate s-au operat modificari: Sectia Obstetrica-Ginecologie I a ramas cu doar 50 paturi din 60, prin desfiintarea Compartimentului Gineco-oncologie, in timp ce Sectia Obstetrica-Ginecologie II a primit cinci paturi in plus, ajungand la 55. Compartimenul Terapie Intensiva din cadrul Sectiei Neonatologie a primit un plus de cinci paturi, si va functiona, astfel, cu zece paturi, in timp ce la Compartimentul Prematuri numarul de paturi s-a injumatatit, la zece.

Mihail TUDOR

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here