Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău funcţionează, de ani buni, la cota de avarie în privinta numărului de medici. De-a lungul timpului, conducerea unităţii sanitare a organizat mai multe concursuri pentru ocuparea unor posturi libere, însă de fiecare dată, puţini au fost cei interesaţi.

Recent, în încercarea de a combate deficitul de medici, Spitalul a scos la concurs 13 posturi pentru mai multe secţii ale spitalului. De asemenea, Spitalul Judetean Buzau va scoate la concurs şi 2 posturi de medic la Centrul multifuncţional de la Pârscov, pentru specialitatea pediatrie şi O.R.L.

Pentru a atrage medici la Spitalul Judeţean Buzău, Consiliul Judeţean oferă mai multe facilităţi. În prezent, medicii care vin din alte localităţi să profeseze în Spitalul Judeţean beneficiază de decontarea cheltuielilor de chirie şi întreţinere în limita a 1.000 de lei. Totodată, medicii care vor fi încadraţi la Spitalul Judeţean vor primi un bonus financiar de 2.900 de lei, lunar, timp de 6 luni.

În acelaşi context, Consiliul Judeţean Buzău va construi, începând de anul viitor, o clădire cu locuinţe care vor fi oferite spre închiere medicilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here