Spitalele buzoiene se află, începând de săptămâna trecută, sub lupa unor specialiști în sănătate publică din București și Giurgiu, în timp ce omologii acestora din Direcția de Sănătate Publică Buzău controlează unități spitalicești din județele Timiș și Brașov.

Este vorba de punerea în aplicare a măsurii dispuse de ministrul Sănătății, Patriciu Achimaş Cadariu, de efectuare, în toate unităţile spitaliceşti din ţară, a unor ample verificări, care vor fi realizate de reprezentanţii Inspecţiei Sanitare de Stat. Decizia a fost luată pe fondul cazurilor copiilor internaţi la Spitalul Marie Curie, care au scos la iveală o serie de disfuncţionalităţi grave în lanţul de informaţii şi comunicare în spitale.

De săptămâna trecută, medici de la serviciul de control ale DSP Bucureşti se află la Spitalul Judeţean de Urgenţă, Spitalul Municipal Râmnicu Sărat şi la Spitalul de Boli Cronice Smeeni. O altă echipă, din cadrul DSP Giurgiu, va derula acţiuni de control la Spitalul de Psihiatrie şi pentru Măsuri de Siguranţă Săpoca şi la Spitalul Orăşenesc Nehoiu.

În acest timp, reprezentanţi ai DSP Buzău se află în control la spitalele din Timiş şi Braşov, dat fiind că Ministerul Sănătăţii a decis ca aceste controale să se desfăşoare încrucişat în toate spitalele din ţară. Aceste controale, care vizează în special modul cum sunt îndeplinite condiţiile igienico-sanitare în unităţile spitaliceşti, vor fi încheiate pe 24 martie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here