spitalul-judetean-buzauAcademia de Studii Medicale si-a propus sa fie nu numai un for de consacrare a elitelor si, totodata un for care sa cobntribuie la progresul medicinei. Prin urmare, a demarat mai multe proiecte venite în ajutorul medicilor, cât şi a pacienţilor, majoritatea finanţate cu fonduri europene. Alte două proiecte sunt pe cale de afi duse la final.
Primul proiect isi propune ca 17 centre de cercetare sa fie dotate cu angiografe destinate cercetarii angiografice pentru afectiunile vasculare cerebrale, coronariene, vasculare periferice si pentru tumorile abdominale. Printre spitalele care vor primi aceste aparate medicale se numără şi Spitalul Judeţean Buzău. Angiografele sunt aparate scumpe, cu preţuri care variază între 2 şi 3 milioane de euro, performante. Cu ajutorul acestuia se poate pune un diagnostic corect si in unele cazuri tratament (stenturi pe vasele carotide si coronare).
O problemă ar fi că materialele folosite de acest aparat sunt foarte scumpe, însă conducerea Spitalului Judeţean dă asigurări că vor fi asigurate fondurile necesare.
Al doilea program este unul de instruire a aproximativ 3.000 de medici si asistente medicale in transplantul de organe. Este un program de tip POSDRU. Peste 2.000 de cadre medicale din toata tara s-au inscris deja la cursuri, ceea ce va creste calitatea activitatii de transplant in tara noastra.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here