spitalul judetean

Lipsa medicilor specializaţi în medicina de urgenţă este o realitate care pare fără rezolvare la ora actuală la Spitalul Judeţean Buzău. Sunt ani de zile de cînd conducerea unităţii nu mai reuşeşte să atragă specialişti care să asigure funcţionarea în condiţii normale a Unităţii de Primiri Urgenţe (U.P.U.). Salariile prea mici şi condiţiile grele de lucru îi face pe absolvenţii de medicină să ocolească Buzăul şi cu atît mai mult UPU, iar anunțurile pentru angajare rămân fără acou. Din acest motiv, conducerea spitalului este nevoită să completeze cu medici de familie gărzile la UPU, medici care luna trecută au împins unitatea medicală într-un scandal fără precedent. În toamnă, patru medici care finalizează rezidențiatul ar trebui să ajungă la Buzău și astfel s-ar rezolva oarecum situația de la UPU. Nu se știe dacă toți vor opta să profeseze în spitalul județean.

Zilele trecute, ce mai mare unitate sanitară din județ a scos la concurs 10 posturi de medici, dintre care două sunt la UPU. Se mai caută, de asemenea, un medic specialitatea Nefrologie la Secția de Dializă, un medic specialitatea ORL la Secția ORL, unul pe specialitatea pediatrie la secția Pediatrie, unul pe oncologie medicală la Secția Oncologie, 2 medici radiologie și Imagistică medicală la laboratorul de Radiologie și Imagistică medicală și 2 medici cardiologi pentru Secția Cardiologie. La concurs se pot prezenta rezidenți  în ultimul an de pregătire, specialiști ori medici primari confirmați în specialitatea Nefrologie, O.R.L, Pediatrie, Oncologie medicală, Medicină de urgență, Radiologie și imagistică medicală, Cardiologie.

Spitalul Județean de Urgență Buzău a scos la concurs cele două posturi de medici cardiologi și în luna aprilie a acestui an dar fără rezultat. Unitatea sanitară a pus la bătaie cele două posturi în urma reorganizării unui compartiment ce se ocupă de îngrijirea unor bolnavii cu afecţiuni cardiace, aflaţi în stare critică.

Înscrierile la concurs se fac începând cu data de 2 august, dosarele fiind primite la Serviciul Resurse Umane din cadrul Spitalului Județean, iar concursul va avea loc 15 zile mai târziu la sediul unității sanitare.  Pe lângă dosarul de înscriere, candidații trebuie să achite taxa de concurs, în valoare de 200 de lei. Mai multe amănunte în legătură cu concursul organizat de Spitalul Județean, aflați pe site-ul www.spitalulbuzau.ro.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here