limba-albastra-300x300Noi suspiciuni de boala limbii alabastre în judeţul Buzău. După ce anul trecut primele cazuri au fost depistate în judeţul Buzău, anul acesta au fost înregistrate doar două suspiciuni, pentru care se aşteaptă rezultatele analizelor. Până la sosirea rezultatelor analizelor, Direcţia Sanitar Veterinară a luat toate măsurile de precauţie necesare în astfel de cazuri.Circulaţia animalelor trebuie să se facă doar între orele 7 dimineaţa şi 18 iar ferestrele şi uşile grajdurilor să fie protejate cu plase anti-ţânţari. Orice suspiciune de „boala limbii albastre” trebuire comunicată urgent de proprietari către medicul veterinar de liberă practică la care sunt arondaţi.
Primul caz de boala limbii albastre în România a fost înregistrat în 22 august 2014, în judeţul Buzău.
Conform unei centralizări din 15 octombrie anul trecut, 384 de animale au murit în România din cauza bolii limbii albastre.
Bluetongue (boala limbii albastre) este o boală specifică rumegătoarelor, care nu se transmite la alte specii de animale sau la oameni. Boala este produsă de un virus transmis prin înţepătura unor insecte de dimensiuni mici (1-3 mm).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here