Târgurile de animale autorizate din județul Buzău au fost închise pe timp nelimitat din cauza epidemiei de pestă porcină care a lovit România în ultimele săptămâni. Anuntul a fost făcut de Direcția Sanitar veterinară și Sănătatea Animală Buzău, printr-un comunicat de presă imperativ.
”Având în vedere evoluţia explozivă şi implicit tendința extinderii pestei porcine africane pe teritoriul României, prin prezenta vă comunicăm faptul că începând cu data prezentei, se suspendă pe o perioada nedeterminata activitatea în toate târgurile de animale autorizate sanitar veterinar de pe raza teritorială a judetului Buzău”, se arată în comunicat.
Totodată este interzisă organizarea aglomerărilor de animale de interes zootehnic care au ca scop vânzarea animalelor vii. Orice semn de boală la porci va fi notificată OBLIGATORIU medicului veterinar teritorial.

Descoperirea oricărui cadavru de porc, indiferent de cauza presupusă sau cunoscută a morții va fi URGENT și OBLIGATORIU notificată medicului veterinar teritorial.
Respectarea interdicțiilor dispuse prin prezenta va fi atent monitorizată de echipe mixte de control formate din reprezentanți ai DSVSA Buzău și alte instituții județene cu rol de control și asigurare a liniștii și ordinii publice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here