În urma analizelor de laborator efectuate de către Institutul de Diagnostic si Sănătate Animală (I.D.S.A.) București, a fost confirmată prezența virusului Pestei Porcine Africane la porcii dintr-o gospodărie din localitatea Boboc, comuna Cochirleanca. Medicii sanitar-veterinarii buzoieni au instituit imediat măsurile aplicabile în cazul diagnosticării unui focar de PPA: gospodăria respectivă a fost plasată sub supraveghere oficială, s-a realizat dezinfecția, au fost aplicate măsuri de restricție pentru circulația persoanelor, animalelor, a produselor, subproduselor și a mijloacelor de transport, a fost dispusă uciderea porcinelor (3 capete) din această gospodărie și ecarisarea carcaselor.

Centrul Local de Combatere a Bolilor Buzău se va reuni luni, pentru a adoptarea planului de măsuri privind controlul și combaterea bolii, precum și pentru adoptarea zonelor de restricții. Ancheta epidemiologică este în desfășurare.

DSVSA Buzău solicită sprijinul şi înţelegerea cetăţenilor pentru respectarea măsurilor întreprinse de autorități, având în vedere gravitatea bolii şi consecinţele economice grave generate de apariţia ei. Orice suspiciune de boală trebuie anunţată imediat medicului veterinar sau DSVSA Buzău.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here