La fel ca în întreaga țară, și la nivelul județului Buzău lipsesc cele mai multe dintre vaccinurile atât de necesare pentru sănătatea celor mici, fiind înregistrați în jur de 1,500 de restanțieri la diverse vaccinuri obligatorii. Deocamdată, medicii din Buzău s-au descircat cu puținele doze pe care la mai aveau, însă cu excepția vaccinului BCG, pentru nou-născuți, care se găseș­te la Maternitate, celelalte vaccinuri lipsesc.

Astfel, lipsește vaccinul ROR (rujeolă, oreion, rubeolă), vaccinul diftero-tetanic, care se administrează la copiii cu vârsta de 14 ani, precum și Tetraxim (difterio – tetano – pertussis, polio inactivat), rezerve care s-au epuizat după recupera­rea copiilor restanțieri năs­cuți în 2009 și în 2010 până în luna iunie, rămânând în continuare neimunizați cu acest tip de doze un număr mare de copii.

Această criză acută a fost rezolvată parțial ieri, când DSP Buzău a primit  de la Ministerul Sănătății o tranșă de vaccin hexavalent. Este vorba despre 870 de doze de vaccin, cantitate insuficientă însă pentru numărul copiilor care trebuie imunizați.

Vaccinul hexavalent îi protejează pe cei mici împotriva a șase boli, respectiv difterie, tetanos, tuse convulsivă, poliomielită, hepatită tip B și Haemophilus B, fiind recomandată administrarea la vârstele de două, patru și 11 luni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here