În ultimii ani, Spitalul Judeţean Buzău s-a confruntat cu o criză permanentă de medici specialişti. Însă, cu mari eforturi, situaţia pare a fi acum rezolvată, gradul de ocupare a posturilor de medici fiind la acest moment de 92%. Odată cu venirea unui nou medic urgenist la Unitatea de Primiri Urgenţe s-au realizat două linii de gardă. Până la finele anului trecut, la UPU își desfășura activitatea un singur medic urgentist, restul gărzilor fiind asigurate de către medici de familie.

În continuare, mari probleme sunt în secţiile Oncologie şi Boli Infecţioase. Un medic care ar fi urmat să lucreze în cadrul secţiei de Boli Infecţioase nu a reuşit să promoveze examenul pe care l-a susţinut luna trecută.

Autoritățile fac în continuare eforturi pentru a atrage medici noi la Spitalul Județean, iar în acest sens, Consiliul Județean a decis ca pe terenul fostei Maternităţi din Buzău să fie construit un bloc pentru medici. Recent, Consiliul Judeţean Buzău a aprobat acordarea de stimulente pentru 10 noi medicii angajaţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău.
Cuantumul stimulentului financiar pentru fiecare doctor este la nivelul a două salarii minime brute pe ţară, pe o perioadă de 6 luni de la angajare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here