cag_buzauConsilierii județeni au aprobat în şedinţa de joi, în unanimitate de voturi proiectul de hotărâre prin care finanțarea Crucii Alb-Galbene va trece în sarcina Consiliului Județean. Ajutorul vine din partea presedintelui Consiliului Judeţean, cel care a iniţat proiectul, chiar în momentul retragerii sprijinului financiar din partea belgienilor din provincia Flandra de Est.

„Consiliul Județean Buzău va asigura trecerea la autofinanţarea activităţii Crucii Alb-Galbene – Filiala Buzău prin finanţarea progresivă a activităţii acesteia în paralel cu retragerea progresivă a finanţării belgiene. Finanţarea anuală se va acorda Fundaţiei Crucea Alb-Galbenă – Filiala Buzău funcţie de numărul de beneficiari propuşi a fi deserviţi de aceasta în anul pentru care se acordă finanţarea”, se arată în proiectul de hotărâre votat, joi, de aleșii județeni.

Preşedintele Consiliului Judeţean, Cristi Bâgiu consideră că activitatea fundaţiei este una deosebit de importantă pentru locuitorii judeţului Buzău.

„Crucea Alb-Galbenă este o instituție care este necesară județului Buzău și mi se pare normal ca noi preluăm și să asigurăm funcționalitatea acesteia. În următorii trei ani finanțarea din partea Guvernului Flandrei de Est va fi redusă și Consiliul Județean va suplini această reducere a fondurilor”, a declarat președintele Consiliului Județean, Cristi Bîgiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here