Săptămâna şi scandalul, cam asta ar fi deviza după care lucrează urgenţele de la Spitalul Judeţean din Buzău. După ce de sărbători doi tineri ameţiţi de alcool au băgat frica în personalul medical şi în agenţii de pază, conducerea spitalului a luat hotărârea ca pe lângă firma de pază cu care are contract să angajeze şi o altă societate de intervenţie rapidă care să acţioneze la apăsarea unui buton de panică.

Nu a durat nici câteva zile de la semnarea înţelegerii şi alarma către trupele de intervenţe a pornit în această seară. Agenții de pază au fost chemaţi să calmeze un bărbat certăreţ care le cerea socoteală asistentelor pentru faptul că soţia sa aşteaptă de prea mult timp o consultaţie.

Totul a început după ce un tânăr din Mihăilești a ajuns cu nevasta la UPU pentru că se simțea rău. Supărat că femeii nu i se acordă nicio atenţie bărbatul a cerut socoteală asistentelor. Tonul cu care acesta s-a adresat le-a deranjat pe asistente care au apăsat butonul de panică. În scurt timp şi-au făcut apariţia trei angajaţi ai firmei de intervenţie care l-au luat în primire pe bărbat şi l-au scos din spital, în pumni. Plină de sânge victima a ajuns acasă cu un vecin.

“Au venit trei indivizi de la firma de pază care m-au chemat afară. Nu știam ce vor de la mine așa ca am ieșit fără să fac scandal. Când am ajuns în fața spitalului unul dintre ei m-a luat la bătaie și m-a lovit cu pumnii până mi-au dat sângele”, a declarat Cristi Gogoaşă, victima agenților de pază.

Angajaţii celeilalte firme de pază a spitalului judeţean spun că ei l-au scos din mîinile colegilor pe bărbatul care era plin de sânge. Mai mult decât atât ei spun că agenţii de pază nu au atribuţii în a intreveni cu forţa într-un conflict.

“Noi a trebuit să-i luăm apărarea bărbatului care era bătut. Nu e normal să-l snopești în bătaie în fața spitalului. El trebuia imobilizat și chemată poliția”, a declarat Adrian Podaru, agent de pază la spitalul județean.

De cealaltă parte agresorii spun că au acționat potrivit fișei postului.

“În urma semnalului primit în dispecerat de la UPU Buzău ne-am deplasat la fața locului unde am găsit un bărbat recalcitrant, aflat în stare de ebrietate. Am procedat imediat la imobilizarea lui și scoaterea în afara perimetrului. Considerăm că am acționat conform procedurilor din fișa postului, având în vedere că pe durata intervenției, bărbatul a fost agresiv, amenințându-ne și aducându-ne injurii”, a declarat un agent de pază al firmei de intervenție.

Spitalul Judeţean Buzău a instalat după scandalul de la Crăciun în triajul secţiei de urgenţe un sistem de avertizare rapidă pentru a proteja cadrele medicale de pacienţii agresivi sau rudele violente ale acestora, asta după ce în repetate rânduri medicii secţiei sau asistentele au fost agresaţi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here