gripaVremea rece îmbolnăveşte buzoienii. Dovadă stă numărul destul de însemnat de persoane care au avut nevoie de îngrijiri medicale după ce medicii au constatat că aceştia suferă de o boală a aparatului respirator. Conform datelor furnizate de Direcţia de Sănătate Publică Buzău, în ultima săptămână au fost înregistrate 1.270 de cazuri de viroze respiratorii, 22 de pacienţi având nevoie şi de internare în spital pentru a primit îngrijiri de specialitate.Totodată, alţi 478 de buzoieni au fost diagnosticaţi cu pneumonie, 29 fiind internaţi în spital. Singura veste buna ar fi că, până în prezent, la nivelul judetului Buzău nu a fost inregistrat niciun caz de gripă.
Cei mai afectaţi de bolile respiratorii sunt copiii cu vârste cuprinse între 5 si 14 ani, la această categorie fiind inregistrati 365 de pacienti, urmată de cei cu vârste cuprinse între 2 si 4 ani, 300 de cazuri.
Pentru a evita îmbolnăvirile, medicii ne recomandă sa fim intotdeauna atenţi la alarmele de circulatie gripala, sa incercam sa evitam persoanele contaminate, aglomeratiile umane şi sa respectam cateva reguli generale de preventie :

– igiena riguroasa a mainilor prin spalarea frecventa cu apa si sapun;
– dezinfectia veselei şi tacamurilor atunci cand un membru al familiei este bolnav;
– folosirea servetelelor de hartie pentru a acoperi gura si nasul in timpul tusei sau stranutului;
-o dieta echilibrata care pune accent pe fructe proaspete, legume, cereale şi cantitaţi mici de carne slaba, permite organismului sa se concentreze la apararea impotriva virusurilor mai mult decat la digestie;
-un consum mare de lichide asigura o hidratare corespunzatoare a organismului;
-apa, sucurile naturale, ceaiurile calde cu lamaie si miere, supele calde de pui sunt cele mai bune alegeri deoarece ajuta si la diminuarea simptomelor;
-evitarea alcoolul, a cofeinei şi renuntarea la fumat, pentru ca acestea pot duce la deshidratare şi astfel la agravarea simptomelor;
-repaus la domiciliu atunci cand apare febra, rinoreea sau tusea.
-se va pastra camera calda, dar nu se va supraincalzi; daca aerul este uscat, se va folosi un vaporizator;
-se recomanda folosirea picaturilor nazale, in special cele pe baza de apa de mare, care nu sunt iritante si nu dau dependenţa.
Si nu in ultimul rand, este bine sa se stie ca antibioticele nu ajuta in cazul virozelor. Acestea se folosesc numai in momentul in care se complica o viroza respiratorie, inclusiv gripa, cu o infectie bacteriana.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here