Nu mai putin de sapte cazuri de gripa sezoniera s-au inregistrat, pe raza judetului Buzau, in intervalul 21-27 martie, in timp ce, tot pe parcursul saptamanii trecute, numarul cazurilor de afectiuni ale cailor respiratorii a explodat: numarul virozelor aproape s-a dublat, iar cel al pneumoniilor nu a depasit cu putin 50 la suta.

Racirea severa a vremii din ultima saptamana a lunii februarie a dus la o veritabila explozie a numarului de afectiuni ale cailor respiratorii printre buzoieni. Astfel, numarul bolnavilor de viroza aproape s-a dublat, in saptamana 21-27 februarie acesta ridicandu-se la 2.141 cazuri, fata de 1.614 in intervalul anterior de monitorizare. Si numarul pneumoniilor a crescut semnificativ, un numar de 947 buzoieni fiind afectati pe parcursul saptamanii trecute, fata de 661 in intervalul 14-20 februarie.

           De asemenea, specialistii buzoieni in boli infectioase s-au confruntat, in ultima saptamana, si cu sapte cazuri de gripa sezoniera, care au ridicat la zece numarul celor inregistrate in acest sezon rece. In schimb, campania de vaccinare impotriva acestei afectiuni da, ea insasi, semne de sfarseala, in ultima saptamana imunizandu-se doar doua persoane, una din categoria personalului medico-sanitar si una din cea a persoanelor cu varsta de peste 65 ani. De la debutul campaniei de imunizare impotriva gripei sezoniere (1 noiembrie 2011), s-au vaccinat 25.329 buzoieni, cele mai harnice categorii fiind cea a varstnicilor peste 65 ani (11.950 vaccinari) si cea a persoanelor cu afectiuni medicale cronice (9.720 vaccinari).

         

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.