201001071555-festivalul_carnatilor_de_plescoi_mare

Șapte noi produse tradiționale realizate în județul Buzău au fost rece atestate, iar producătorii le-au înregistrat în Registrul național al produselor tradiționale.

Este vorba de produse românești străvechi, realizate după rețete tradiționale, unele dintre ele moștenite din generație și generație, iar recunoașterea la nivel național va permite protejarea lor.  

Cele șapte produse tradiționale care vor beneficia de dreptul de a purta Logo-ul “Produs tradițional” sunt realizate în comuna Berca, a declarat directorul Direcţiei Agricole Buzău, Marian Grigoraş. Vor beneficia de logo-ul „Produs tradițional românesc”, cârnații de Pleșcoi cruzi și uscați, micii de casă, piept de porc crud afumat, mușchi țărănesc crud-afumat, leber de casă, tobă de casă și cârnați de casă afumați de porc, toate realizate de o firmă din zona Pleșcoi-Berca. Alte produse urmează să fie atestatetradiţional.

Este vorba despre bulionul din roșii de Buzău și covrigii de Buzău, dar și pentru soiurile de vin Tămâioasă de Pietroasele și Fetească neagră de Pietroasele.

Buzăul este al treilea judeţ din ţară care a primit deja atestarea pentru noi produse tradiţionale. Sunt preparate care, deşi au reţetă transmisă din generaţie în generaţie, nu au fost cunoscute, până acum, de către consumatori ca fiind alimente cu tradiţie românească.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.