Reprezentantii Directiei Sanitar-Veterinare Buzau estimeaza ca aproximativ 80.000 de miei vor fi taiati de Pasti in judetul Buzau, cea mai mare parte in gospodariile proprii.

In judetul Buzau exista cinci abatoare autorizate pentru sacrificarea animalelor, iar pentru sacrificarea mieilor in aceasta perioada doua unitati au primit autorizare temporara.

DSV a autorizat abatoarele din Vernesti, Posta Calnau, Frasinu si doua in Ramnicu Sarat, iar unitatile cu autorizare temporara sunt la Pogoanele si Potarnichesti.

Potrivit reprezentantilor, nicio primarie din judetul Buzau nu a solicitat autorizatie pentru deschiderea unor centre volante, ca urmare a conditiilor drastice de igiena si dotare, impuse prin ordin al Prefectului judetului.

Echipe mixte formate din politisti, inspectori sanitari si reprezentanti ai OPC vor verifica zilnic conditiile de sacrificare a mieilor, atat in abatoarele autorizate cat si la celelalte puncte de taiere, precum si transportul animalelor vii in perioada sarbatorilor pascale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.