Şase buzoieni care au provocat scandal vineri cu bâte și cuțite la un bar din cartierul Dorobanți  au fost reţinuţi de poliţiştii de investigaţii criminale.

Incidentul a avut loc în jurul orei 12.30, Centrul Operaţional al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău fiind sesizat prin „112” că pe strada Dorobanţi din municipiul Buzău s-a produs un scandal între mai multe persoane. Imediat după primirea sesizării, la faţa locului a intervenit o patrulă de siguranţă publică din cadrul Poliţiei municipiului Buzău, la scurt timp sosind în zonă şi un alt echipaj de poliţie, precum şi un echipaj de jandarmi. Cercetările au fost preluate imediat de echipa operativă formată din poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale al IPJ Buzău şi Biroului de Investigaţii Criminale de la Poliţia municipiului Buzău.

Din primele verificări, a rezultat că în dimineaţa zilei de 3 mai, în jurul orei 10.00, un buzoian de 34 de ani, împreună cu tatăl său, în vârstă de 57 de ani şi alte patru rude au venit la terasa unui bar de pe strada Dorobanţi şi, pe fondul consumului de băuturi alcoolice, au adresat cuvinte jignitoare barmaniţei şi administratorului localului, care nu era prezent, însă a aflat de la angajata sa cele întâmplate.

Administratorul a venit la bar însoţit de mai mulţi buzoieni, cu vârste între 27 şi 33 de ani, iar între aceştia şi celălalt grup de persoane a izbucnit o altercaţie. Incidentul s-a soldat cu rănirea a patru persoane din primul grup şi a altor două din cel de-al doilea, unul dintre răniţi – în vârstă de 34 de ani – rămânând internat. În urma activităţilor desfăşurate de poliţişti, persoanele implicate în scandal au fost conduse la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău.

Ulterior, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale au luat măsura reţinerii pentru 24 de ore împotriva administratorului barului şi a altor cinci suspecţi cu vârste între 27 şi 33 de ani, printre care și fiul unui om de afaceri din oraș, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice. În cursul acestei zile, aceştia vor fi prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Buzău cu propunerea de sesizarea instanţei de judecată în vederea arestării preventive. Poliţiştii continuă cercetările pentru documentarea tuturor aspectelor cauzei, situaţia fiind monitorizată în vederea prevenirii altor incidente.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.