Șase persoane au fost reținute pentru 24 de ore, în dosarul traficului de droguri instrumentat recent de polițiștii și procurorii buzoieni de la Crimă Organizată, privind distribuirea de substanțe cu efect psihoactiv în orașul Buzău și in mai multe localități din județ. Dintre reținuți, cinci sunt buzoieni și un gălățean, toți cu vârste de 25-26 de ani. 

Reamintim că, ieri dimineață, poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Buzău, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – B.T. Buzău, au efectuat 28 de percheziţii domiciliare, în județele Buzău și Galați, la persoane bănuite de trafic de substanțe psihoactive.

Descinderile au vizat persoane cu vârste cuprinse între 22 și 37 de ani, bănuite de efectuarea de operațiuni cu substanțe susceptibile a avea efect psihoactiv.

„Din cercetări a reieşit că, în perioada noiembrie 2019 – august 2020, mai multe persoane din Buzău ar fi achiziționat substanțe psihoactive de la un bărbat din Galați, în vârstă de 25 de ani. Ulterior, le-ar fi revândut către cumpărători din municipiul Buzău și din localitățile limitrofe (Movila Banului, Săpoca, Cernătești, Gherăseni și Costești).În urma perchezițiilor, au fost ridicate 1,2 kg substanțe psihoactive, recipiente ce conțineau substanțe utilizate la prepararea produsului finit, bani (7.150 de lei și 400 de euro) și telefoane mobile.Au fost puse în executare 16 mandate de aducere.

Cercetările sunt continuate, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. – B.T. Buzău, sub aspectul comiterii infracţiunilor de efectuarea de operațiuni cu substanțe susceptibile a avea efecte psihoactive, fără autorizație.Activităţile au beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

Totodată, la acțiune au participat și polițiști specializați în combaterea criminalităţii organizate din Ploieşti, Galaţi, Ialomița, Vrancea, Brăila şi Dâmboviţa, polițiști din cadrul Poliției municipiului Buzău, precum și jandarmi din Bacău, Ploiești și Buzău.” , a anunțat Biroul de Presă al IPJ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.