Scandal, înjurături şi îmbrâncituri într-un cimitir din judeţul Buzău. Mărul discordiei : un mort care ar fi trebuit îngropat în cimitirul care tocmai a fost retrocedat. Actualul proprietar al cimitirului a interzis orice inmormântare iar preotul care trebuia să slujească nu a avut voie să intre în cimitir. Familia mortului dar şi alţi enoriaşi au sărit să-l bată pe preot care a fost apărat de poliţişti. În final mortul a fost îngropat în cimitirul vechi unde o rudă a familiei le-a cedat locul de veci.

Înjurături şi violenţe între enoriaşii din parohia Cândeşti şi preotul paroh.

Tot scandalul a pornit de la un mort care nu a putut fi îngropat din cauză că avea locul de veci în cimitirul nou care a fost retrocedat prin hotărâre judecătoarească definitivă.

Familia mortului i-a reproşat preotului că nu vrea să le dea alt loc de veci în cimitirul vechi.

Noul proprietar a solicitat poliţiei să interzică accesul oricărei persoane în zonă.

Preotul a fost păzit de furia localnicilor de către jandarmi şi forţele de intervenţie ale poliţiei care totodată au păzit şi noul cimitir.

Pe de altă parte noul primar al comunei arată cu degetul spre preot care spune el a făcut înmormântări în cimitirul nou deşi suprafaţa respectivă era în litigiu.

Situaţia este însă mult mai delicată iar incidentul de astăzi este doar începutul unor dispute, asta pentru că după cum spun localnicii, acesta intenţionează să transforme cimitirul în teren agricol.

Arhierpiscopia Buzăului şi Vrancei este însă de altă părere şi nu consideră corectă retrocedarea făcută de instanţa de judecată

Povestea suprafeţei de un hectar în care au fost îngropaţi peste 300 de morţi începe în urmă cu 10 ani. Parohia din Cândeşti a solicitat atunci  primăriei din localitate o suprafaţă de teren de un hectar, lângă cimitirul vechi unde nu mai erau locuri de veci disponibile. Suprafaţa a fost folosită pentru un nou cimitir. La doi ani după ce consiliul local a dat aprobare, proprietarul moşiei învecinate a cerut în instanţă reconstituirea dreptului de proprietate asupra terenului pe care funcţiona cimitirul. Prin hotărâre judecătorească definitivă proprietarul a fost pus în drepturi.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.