Educatoarele de la Grădiniţa numărul 4 nu au mai intrat astăzi la ore în semn de protest faţă de decizia Inspectoratului Şcolar de a menţine pe post de director al instituţiei pe Victoriţa Spâneci, numită politic în urmă cu două luni. Noul manager al Grădiniţei cu Program Prelungit Nr. 4, Victoriţa Spâneci, a fost numită la conducerea instituţiei în urmă cu două luni. Numai că, încă de la preluarea mandatului, ea a fost contestată de celelalte colege. Educatoarele  contestă calităţile de manager ale Victoriţei Spâneci. Cadrele didacticfe acuză directorul în funcţie că le ameninţă, că nu comunică, ba chiar le şantajează dacă nu îi respectă ordinele. Conflictul de la Grădiniţa 4 este mai vechi, iar educatoarele de acolo au încercat să găsească o rezolvare la Inspectoratul Şcolar. Însă şefii învăţământului au luat decizia ca actuala directoare să îşi continue mandatul. Educatoarele spun că lucrează în stres continuu, iar activitatea este mai tot timpul perturbată de intervenţiile directoarei. „Singurul lucru pe care îl contestăm sunt calităţile manageriale ale doamnei Spâneci care este pentru a treia oara director şi aceleaşi probleme le-a întâmpinat de fiecare dată. A plecat demisă de inspector chiar şi pe vremea lui Ceauşescu”, a precizat una dintre educatoarele de la Grădiniţa cu Program Prelungit nr 4.

În încercarea de a pune capăt conflictului de la G.P.P nr 4, Inspectoratul Şcolar Judeţean a trimis la faţa locului o comisie condusă de inspectorul Ionel Meiroşu. Reprezentanţii ISJ Buzău au ascultat ambele părţi implicate şi urmează ca în cursul zilei de astăzi să ia o decizie. „Urmare a unui memoriu depus de cadrele didactice şi a conflictului iscat în această dimineaţă am venit şi am ascultat ambele părţi aflate în dispută. Vom informa conducerea Inspectoratului Şcolar, am discutat şi cu reprezentantul sindicatului şi cel mai probabil vom lua o soluţie care să stingă acest conflict şi copii să îşi poată relua activitatea”, a declarat inspectorul şcolar Ionel Meiroşu.

De cealaltă parte, directoarea contestată de subalterni, a declarat că nu a putut face nimic bun până acum la conducerea unităţii de învăţământ pentru că nu a avut o echipă cu care să poată lucra. „De la începutul acestui an, colegele mele au fost împotriva mea pentru că am fost numită politic. Este adevărat că am fost consilier local din partea PSD, dar pe mine mă recomandă activitatea de peste 30 de ani la catedră dar şi o activitate de management. Colegele mele nu mă vor pentru că în unitate majoritatea au desfăşurat activităţi şcolare şi extraşcolare cu derularea unor bani şi încasarea unor comisioane” a declarat Victoriţa Spâneci. Educatoarele au decis să continue protestul şi în următoarele zile, până la demisia directoarei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.