Autorităţile vor redenumi segmentul din Bulevardul Unirii unde se află Cimitirul Eroilor, cel mai mare din ţară. În semn de omagiu pentru toţi cei care îşi dorm somnul de veci în pământul Buzăului, strada se va numi „Calea Eroilor”. De ziua „Înălţării Domnului”, autorităţile buzoiene vor organiza un eveniment naţional dedicat cinstirii tuturor celor care şi-au jertfit viaţa pentru patria lor.

La eveniment au fost invitaţi preşedintele României, reprezentanţii Casei Regale, miniştrii Guvernului în frunte cu premierul, ambasadori ai ţărilor care au eroi înmormântaţi la Buzău şi înalte oficialităţi militare. Se aşteaptă şi prezenţa unui pluton de militari ai unei ţări care nu face parte din NATO.

Tot atunci, pentru prima dată după decembrie 1989, la Buzău se vor trage salve de tun în onoarea tuturor eroilor care îşi dorm somnul de veci în cel mai mare cimitir al eroilor din ţară.

Cu o zi înainte de eveniment, strada cuprinsă între intersecţia cu bulevardul Alexandru Averescu şi pasarela de la Hanul lui Ţintă va fi redenumită Calea Eroilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.