Şcolile din judeţ au intrat, de câteva zile, în vizorul unei echipe de control venite din partea Agentiei Române de Asigurare a Calităţii Învăţământului Preuniversitar.

Potrivit conducerii Inspectoratului Şcolar Judeţean, au fost terminate inspecţiile în şcolile nr. 8 şi 12 din Buzău, urmând ca echipele de control să ajungă săptămâna viitoare în şcolile nr. 11, 2 şi Liceul de Artă.

Alături de experţii ARACIP vor merge în control şi formatori care au participat în luna mai la cursuri de formare însoţiţi şi de un inspector şcolar. Scopul acestui control este de a stabili, până la sfârşitul primului semestru al anului şcolar 2011-2012, care este nivelul real al calităţii procesului de învăţământ.

Verificările celor de la ARACIP vor fi de lungă durată, de câteva săptămâni, şi presupun un proces complex. Vor fi evaluate actul didactic, bugetul fiecărei unităţi şi modul în care este utilizată baza materială a instituţiei. După acest control se va întocmi un atestat al nivelului calităţii educaţiei, urmând ca datele generale să fie înscrise într-un manual de evaluare externă, valabil pentru învăţământul din Buzău.

„Vizitele de evaluare externă periodică a unităţilor acreditate se vor efectua la 1.024 de unităţi de învăţământ publice şi private din întreaga ţară şi se vor finaliza cu eliberarea unui atestat al nivelului calităţii educaţiei furnizate. Activităţile sunt finanţate din fonduri europene, în cadrul proiectului strategic «Dezvoltarea culturii calităţii şi furnizarea unei educaţii de calitate în sistemul de învăţământ preuniversitar din România prin implementarea standardelor de referinţă». În cursul anului 2012, ARACIP va face publice rapoartele de evaluare externă a calităţii cu rezultatele înregistrate la aceste 1.024 de unităţi de învăţământ vizitate”, se arată într-un comunicat al ARACIP.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.