Astăzi, într-o conferință de presă, purtătorul de cuvânt al PSD, senatorul buzoian Lucian Romașcanu, a declarat că prefectul Leonard Dimian ar folosi instituțiile de control din subordine pentru a pune presiune politică pe mai mulți primari social-democrați sau investitori apropiați ai partidului. Mai mult, Romașcanu a precizat că are semnale că anumiți primari ai PSD au fost sunați și avertizați „cum să se comporte în campania electorală”, pentru a nu avea probleme.

În acest context, senatorul Romașcanu îi solicită șefului de la Casa Albă să înceteze cu presiunile, în caz contrar fiind nevoit să facă plângeri la organele abilitate. Și primarul Constantin Toma l-a acuzat pe prefect că ar fi contribuit la blocarea proiectului privind asocierea firmelor Trans Bus și Urbis Serv, colaborare care ar conduce la o producție mai mare de asfalt la stația nouă de la Buzău.

Ca urmare a atacurilor din partea PSD, reprezentantul Guvernului în teritoriu, Leonard Dimian, a transmis o replică, prin intermediul Biroului de Presă al Prefecturii.

Declarațiile făcute de unii politicieni care încearcă să proiecteze imaginea unei vânători declanșate de instituțiile de control ale Statului nu reprezintă altceva decât un semn de campanie electorală precoce.

Instituția Prefectului rămâne garantul respectării legii în județul Buzău, în ciuda atacurilor politice care, cel puțin înainte de alegeri, reprezintă un instrument de campanie electorală folosit în mod uzual de către politicieni.Legat de afirmațiile recente ale unui primar buzoian cu privire la societatea Trans Urbis Mixturi, Instituția Prefectului nu face altceva decât să respecte legile în vigoare și să vegheze la legalitatea documentelor emise de către consiliile locale. Forma inițială a hotărârii Consiliului Local Municipal era flagrant ilegală, dovadă faptul că a și fost modificată ulterior de către inițiator. Juriștii Instituției Prefectului au găsit probleme de legalitate și în forma modificată, așa că reprezentantul Guvernului în teritoriu și-a făcut datoria și a continuat demersurile privind anularea în instanță a acestei hotărâri., a declarat șeful de la Casa Albă. 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.