În această săptămână este aşteptat raportul expertizei tehnice dispuse de procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău, în cazul accidentului de la Potoceni, accident în urma căruia o fetiţă de 14 ani a murit iar o alta a fost destul de grav rănită.

Purtătorul de cuvânt al Parchetului judeţean , procurorul Vasile Ardei spune că încă de săptămâna trecută a început urmărirea penală împotriva lui NC, domiciliat în Cernăteşti care are calitatea de învinuit sub aspectul comiterii infracţiunii de ucidere din culpă. Purtătorul de cuvânt al Parchetului mai spune că raportul expertizei asupra autovehiculelor va elucida dinamica accidentului şi cel mai probabil se va reuşi stabilirea unei culpe, fie că va fi culpă comună sau individuală.

Totodată este aşteptată expertiza medico-legală care se face la Institutul Naţional Mina Minovici, expertiză prin care procurorul de caz a solicitat calcularea retroactivă a alcoolemiei primarului din Cernăteşti. Reamintim că la testarea cu etilotestul alcoolemia lui Valeriu Şercăianu era de 0,38 mg/l alcool pur în aerul expirat iar la probele de sânge prelevate la o oră şi jumătate după producerea evenimentului acestea indicau o alcoolemie de 0,8 adică o concentraţie la limita dintre contravenţie şi infracţiune.

În acest moment cercetările sunt efectuate cu primarul din Cernăteşti care are calitate de inculpat şi cu celălalt şofer implicat care este învinuit, în stare de liberate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.