Reabilitarea Unităţii de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Buzău bate pasul pe loc. Deşi contractul de finanţare cu bani europeni a fost semnat încă din 11 iulie, anul trecut, lucrările de reabilitare nu au început nici acum. Conducerea Consilului Judeţean speră însă că cea de-a doua licitaţie pentru desemnarea firmei care va realiza lucrarea va avea mai mult succes decât cea din toamnă.

Prima licitaţie lansată de Consiliul Judeţean Buzău a avut loc în noiembrie 2019 însă nicio firmă de construcţii nu s-a arătat interesată. Asta, doarece valoarea iniţială a proiectului, 16,5 milioane de lei, nu aducea profit constructorilor.
Modificările legislative au permis creşterea preţului lucrării, iar valoarea totală a proiectului a ajuns la suma de 22,73 milioane de lei, diferenţa fiind suportată din bugetul judeţului.
Extinderea Unităţii de Primiri Urgenţe presupune construirea unui alt corp de clădire, subsol şi parter, paralel cu actualul imobil cu care va comunica printr-un culoar de legătură şi care va extinde suprafaţa totală la peste 1.000 de metri pătraţi, la parter, şi aproape 1000 de metri pătraţi, la subsol, unde va fi amenajată şi o parcare de 800 de metri pătraţi.
Durata de implementare a proiectului este de 3 ani şi 5 luni. În momentul începerii lucrărilor de reabilitare, Unitatea de Primiri Urgenţe va rămâne funcţională din punct de vedere medical, pentru că se va lucra în paralel, prin amenajarea de module şi compartimentări astfel încât pacienţii să nu aibă de suferit.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.