Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău funcţionează, de ani buni, la cota de avarie în privinta numărului de medici. De-a lungul timpului, conducerea unităţii sanitare a organizat mai multe concursuri pentru ocuparea unor posturi libere, însă de fiecare dată puţini au fost cei interesaţi. Ultima tentativă de acest fel a avut loc în octombrie, când au fost scoase la concurs 13 posturi, iar cele mai multe au ramas neocupate.

În încercarea de a combate deficitul de medici, conducerea celui mai mare spital din judeţ organizează un nou concurs de angajare pentru mai multe secţii ale spitalului. Concursul de angajare va avea loc în a doua jumătate a lunii ianuarie 2019. 11 posturi vor fi scoase la concurs. În capul listei se afla postul cu normă întreagă de medic în specialitatea boli infecţioase la secţia Boli Infecţioase, pe care unicul candidat care s-a înscris în ultimele două sesiuni nu a reușit să îl obțină, acestuia adăugându-i-se alte 10 posturi vacante care au mai fost scoase la concurs până acum. Mai precis, este vorba de două posturi cu normă întreagă de medic în specialitatea neonatologie la secţia Neonatologie, două posturi cu normă întreagă de medic în specialitatea cardiologie la secţia Cardiologie, un post cu normă întreagă de medic în specialitatea pediatrie la Cabinetul de Pediatrie din cadrul Centrului de Sănătate Multifuncţional Pârscov, un post cu normă întreagă de medic în specialitatea ORL la Cabinetul ORL din cadrul aceluiași centru, un post cu normă întreagă de medic în specialitatea medicină internă la secţia Medicină internă – Compartiment Gastroenterologie, un post cu normă întreagă de medic în specialitatea medicină fizică şi de reabilitare la Cabinetul de recuperare, medicină fizică şi balneologie din cadrul Ambulatoriului integrat al spitalului, un post cu normă întreagă de medic în specialitatea medicină de urgenţă la UPU-SMURD și un post cu normă întreagă de medic în specialitatea Pediatrie, tot la UPU-SMURD.

Pentru a atrage medici la Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău, Consiliul Judeţean oferă mai multe facilităţi. În prezent, medicii care vin din alte localităţi să profeseze la spitalul din Buzău beneficiază de decontarea cheltuielilor de chirie şi întreţinere în limita a 1.000 de lei. Totodată, medicii care vor fi încadraţi la Spitalul Judeţean vor primi un bonus financiar de 2.900 de lei, lunar, timp de 6 luni. În acelaşi context, Consiliul Judeţean Buzău va construi, începând de anul viitor, o clădire cu locuinţe care vor fi oferite spre închiriere medicilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.