elevi liceu
Programul “Bani de liceu”, iniţiat de Ministerul Educaţiei în urmă cu mai bine de 10 ani, continuă şi în anul şcolar 2015-2016. Pentru a beneficia de banii alocaţi prin acest program elevii care provin din familii defavorizate trebuie să depună dosare până la 1 octombrie 2015.
Programul de protecţie socială “Bani de liceu” prevede alocarea a 180 lei lunar elevilor de liceu care provin din familiile ale căror venituri medii brute, pe membru de familie, în ultimele trei luni dinaintea celei în care a fost depusă cererea, au fost de cel mult 150 de lei. De aceste burse sociale beneficiază şi elevii aflaţi sub o măsură de protecţie, sau aflaţi sub tutelă ori curatelă. La stabilirea venitului brut se iau în calcul doar veniturile cu caracter permanent: salariile, veniturile din activităţi independente, pensia alimentară, pensia, pensia de urmaş, chiriile, dividentele, alocaţia de plasament, tichetele de masă şi tichetele cadou. Nu se iau în calcul alocaţiile de stat, alocaţiile suplimentare, ajutorul de şomaj, bursele de studii, bursele sociale, precum şi alte categorii de ajutoare sociale de ordin financiar acordate elevilor.

Dosarele se depun la secretariatele şcolilor până la 1 octombrie 2016. Efectuarea anchetelor sociale şi evaluarea de către comisii a eligibilităţii cererilor depuse va avea loc în perioada 1 octombrie – 23 octombrie, iar centralizarea cererilor, prin intermediul portalului dedicat, se va face până pe 27 octombrie. Lista beneficiarilor va fi afişată pe 28 octombrie 2015. Eventualele contestaţii se depun în perioada 28 octombrie – 2 noiembrie, iar lista finală a beneficiarilor va fi făcută publică pe 6 noiembrie 2015.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.