Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc (IICCMER) în parteneriat cu Fundația Konrad Adenauer (KAS) anunță deschiderea aplicațiilor pentru cea de-a XI-a ediție a Universității de Vară Râmnicu Sărat — Închisoarea tăcerii, o experiență în comunism, care va avea loc în perioada 20 — 26 august 2017.

Universitatea de Vară Râmnicu Sărat este prima de acest fel din România destinată studierii sistemului represiv comunist. Programul își propune să analizeze modalitățile de rememorare sub raport istoric și biografic a perioadei 1945-1989, invitându-și participanții să reflecteze asupra diverselor aspecte ideologice, sociale și politice. Întrucât efectele comunismului sunt încă resimțite la nivelul societății românești, o mai bună cunoaștere a trecutului recent poate ajuta la aprofundarea înțelegerii realităților prezente. Studenții vor avea oportunitatea de a participa la dezbateri și workshop-uri, precum și de a asista la prelegeri susținute de foști deținuți politici, reprezentanți ai IICCMER, experți străini, istorici și cercetători în domeniul comunismului și post-comunismului românesc și est-european.

Sunt invitați să se înscrie studenții cu vârste cuprinse între 19 și 27 de ani din ciclurile licențial, masteral sau doctoral de la facultățile de istorie, filosofie, științe politice, sociologie, jurnalism, litere, drept, teologie din Universitățile din România și Republica Moldova.

Cei interesați vor completa și trimite formularul de înscriere (care poate fi descărcat aici) la adresa de e-mail universitatea@iiccmer.ro până pe 16 iulie 2017. Aplicațiile, în urma cărora vor fi selectați 15 participanți, vor fi evaluate de un juriu format din experți ai IICCMER. Sunt excluse contestațiile. Rezultatele vor fi anunțate pe 20 iulie 2017 pe site-ul și pe contul de Facebook al IICCMER.

Candidații admiși vor fi contactați ulterior pentru informații suplimentare. Costurile de cazare, masă și transport sunt acoperite de organizatori.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.