Senatorii din comisia de muncă analizează astăzi o propunere legislativă care prevede ca tinerii care provin din casele de copii să beneficieze, până la vârsta de 26 de ani, de o majorare cu 100% a cuantumului ajutorului social, iar dacă nu au o locuinţă, această majorare să fie de 200%.

Potrivit proiectului, persoanele care provind din sistemul de protecţie specială ar putea beneficia până la împlinirea vârstei de 26 de ani, de o majorare cu 100% a cuantumului ajutorului social. Dacă persoanele sunt fără locuinţă, majorarea cuantumului social ar trebui să fie de 200%.

Propunerea legislativă prevede că aceste persoane vor fi exceptate de la munca în folosul comunităţii, dacă îşi continuă studiile liceale sau universitare în formă de învăţământ de zi.

Iniţiatorul precizează în expunerea de motive că este o măsură de protecţie social acordarea acestei sume de bani în plus la ajutorul social, cu atît mai mult cu cât tinerii proveniţi din sistemul instituţionalizat îşi găsesc foarte greu de lucru.

Beneficiarii acestei legi ar primi 280 sau 420 de lei, faţă de 142 de lei, în prezent, ceea ce ar însemna o sumă de 9 lei sau 14 lei pe zi, în cazul persoanelor fără locuinţă, faţă de 5 lei cât este în prezent ajutorul social.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.