Ca urmare a variatiilor de temperatura si a fenomenului de inghet-dezghet in localitatile de pe raza judetului Buzau au fost reactivate alunecarile de teren. Astfel in satul Dilma din comuna Scortoasa s-a produs o alunecare de teren pe o suprafata de 3 hectare care a afectat o gospodarie dar si un drum satesc pe o distanta de peste 30 de metri. Daca fenomenul nu va fi stopat exista posibilitatea afectarii chiar a unui drum comunal din zona si odata cu el izolarea a trei gospodarii.
O alta situatie care necesita atentia autoritatilor a fost sesizata in satul Lunca Frumoasa din comuna Pirscov unde din cauza traficului auto de mare tonaj de pe DJ 203L la o locuinta particulara au aparut fisuri accentuate atat la pereti cat si la tavane. Pentru moment situatia generata de traficul rutier din comuna Pirscov nu impune evacuarea familiei locuinta nefiind deocamdata in pericol de prabusire.
In ambele situatii Comitetele pentru Situatii de Urgenta Scortoasa si Pirscov dar si specialisti din cadrul ISU Buzau monitorizeaza permanent zona pentru a preintimpina orice evenimente nedorite.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.