Precizări din partea Ordinului Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România.

Pentru a facilita depunerea cererilor de emitere a cardului profesional european către asistenţii medicali, începând cu data de 1 februarie 2016, OAMGMAMR, prin filialele sale, acordă consultanță și asistență solicitanţilor în întocmirea dosarului electronic CPE.

Reamintim, Comisia Europeană a prevăzut introducerea cardului profesional european pentru asistenții medicali generaliști, începând cu data de 18 ianuarie 2016, iar la nivel național, Ordinul Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România este autoritatea competentă de emitere și, după caz, de eliberare a cardului profesional european pentru asistenții medicali generaliști români. Cardul profesional european este util la practicarea profesiei în altă țară din UE, temporar și ocazional sau când solicitantul doreşte să se stabilească în altă țară din UE și să-şi exercite acolo permanent profesia.

Cardul profesional european nu este un card propriu-zis, este dovada electronică a faptului că asistenţii medicali au trecut cu succes de verificările administrative și că le-au fost recunoscute calificările profesionale.

Documentele în format electronic vor fi încarcate în profilul virtual al solicitantului, după conectarea la interfața publică a IMI, printr-un cont de utilizator înregistrat prin platforma europeană a Comisiei Europene (ECAS – European Commission Authentification System). Evoluția cererii poate fi urmărită online și pot fi reutiliza documentete încărcate deja pentru a depune cereri noi în alte țări, precizează europa.eu.

Taxa de emitere a cardului profesional european de către OAMGAMAMR este de 200 lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.