Varsta, ajunsa la limita de pensionare, a secretarului general al Consiliului Judetean, Dumitra Draghici, si a directorului economic al Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului, Cecilia Visteanu, precum si statutul, de personal contractual, al directorului general al DGASPC, Claudia Rosioru, sunt doua subiecte aflate in disputa publica declansata intre presedintele Consiliului Judetean, Victor Mocanu, si prefectul Paul Beganu. Primul declara ca amestecul prefectului in organigramele institutiilor administratiei publice locale nu este legal, in timp ce al doilea spune ca verificarea legalitatii acestor organigrame este una dintre atributiunile principale ale Institutiei Prefectului.

Prefectul Paul Beganu a declarat, pe parcursul unei conferinte de presa, ca, urmare a unei sesizari primite din partea a 14 consilieri judeteni, a cerut Agentiei Nationale a Functionarilor Publici sa verifice legalitatea functionarii pe postul de secretar general al Consiliului Judetean a juristului Dumitra Draghici, al carei contract de munca trebuia, sustineau acestia, sa inceteze de drept inca din noiembrie 2008, cand aceasta a implinit varsta de pensionare. De asemenea, o solicitare similara a fost facută, spune prefectul Paul Beganu, si in cazul directorului economic al Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului, Cecilia Visteanu, aflata in aceeasi situatie, dar la sesizarea unui grup de angajati ai institutiei. In ceea ce priveste situatia directorului general al DGASPC, prefectul sustine ca functia in cauza trebuie sa fie una de functionar public si nu sa faca parte din categoria personalului contactual, conditii in care, in cazul indeplinirii acestei cerinte, Claudia Rosioru ar fi pusa in situatia de a opta intre acesta calitate si cea de consilier judetean, pe care o detine in prezent. Daca secretarul Consiliului Judetean, Dumitra Draghici, admite ca afirmatiile prefectului sunt reale, dar „rau intentionate” – intrucat contractul sau de munca a fost prelungit, prin dispozitie a presedintelui Victor Mocanu, in trei randuri – directoarele DGASPC refuza sa faca vreun comentariu asupra subiectelor in discutie.

„In judetul Buzau avem un supervizor, un sef al resurselor umane din administratia publică. Prefectul cere organigrama fiecarei administratii si pune intrebari de genul de ce este cutare in funcţie, de ce cutarescu nu este functionar public si este contractual. Insa nu-si pune intrebarea ce caută el acolo, pentru ca el, ca si orice prefect din tara, este ilegal pe functie”, a afirmat presedintele Consiliului Judetean, Victor Mocanu.

 In replica, prefectul Paul Beganu sustine ca „este una dintre atribuţiile mele principale să verific organigramele din administraţia publică locală (…) Eu ii înteleg supararea domnului Mocanu, ca nu a vrut masina de serviciu, dar i-au bagat-o consilierii pe gat”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.