gavrila1-150x150Nu doar Cristi Bîgiu şi finul său, Florin Colgiu, au dat declaratii la Direcţia Naţională Anticorupţie în dosarul în care Bigiu este acuzat de luare de mită. Alţi doi funcţionari ai Consiliului Judeţean au fost audiaţi în calitate de martori, unul dintre ei fiind chiar secretarul judetului, Laurenţiu Gavrilă. În cadrul unei conferinte de presă, acesta a recunoscut că a fost audiat în calitate de martor de către procurorii DNA, împreună cu un alt funcţionar din CJ. „Şi eu am fost audit de DNA în calitate de martor. Alături de mine a mai fost un coleg din aparatul de functionare al CJ”, a spus Laurenţiu Gavrilă.
Totodată, secreatrul judetului a mentionat ca toate proiectele CJ se vor desfăşura normal, fără să existe amânări sau intîrzieri din cauza suspendarii din functia de presedinte al CJ a lui Cristi Bigiu. „Activitatea CJ va continua in conditii normale, conducerea va fi asigurata de catre cei doi vicepresedinti si de catre mine. Proiectele vor continua, nu exista probleme de functionalitatea in CJ”, a adaugat Gavrilă.

Larentiu Gavrilă a afirmat, în cadrul conferintei de pres, că de la CJ procuorii anitcoruptie au ridicat documente aferente Strategiei de Dezvoltare a Judetului.„Erau proiecte pentru accesarea fondurlor europene. Este necesar sa fie intocmite strategii sectoriale, cand vom accesa fondurile europene, va trebui sa facem dovada ca in aceste strategii se află toate cererile noastre de finantare a proiectelor, deci să se regaseasca in aceste proiecte, astfel incat sa fim pregatiti sa accesam fonduri. Pot să vă mai spun că documentatia a fost verificata din punct de vedere legal, pana la momentul platii au fost parcurse etapele necesare. Procedura de atribuire a fost corecta, a fost atribuire directă prin sistemul de achizitii publice. Valoarea acestor proiecte este stabilita de directorul desemnat sa se ocupe de aceste proceduri”, a explicat secreatrul judetului.

Laurentiu Gavrilă a recunoscut că anchetatorii au găsit un dispozitiv de bruiaj, însă, aparatul nu era instalat în biroul preşedintelui, ci într-o altă incintă. În momentul în care a fost descoperit, dispozitivul nu era în funcţiune.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.