foto: arhivă

Luni, 20 martie, consilierii județeni vor participa la o ședință extraordinară, pe ordinea de zi fiind un singur proiect de hotărâre. Este vorba despre realizarea variantei ocolitoare a comunei Vernești, pentru care a fost aprobat deja un parteneriat (vezi AICI detalii). De această dată, Consiliul Județean trebuie să realizeze încă un acord de parteneriat pentru un pasaj peste calea ferată, fiind al doilea obiectiv de investiții din acest proiect major.

,,Prin Hotărârea Consiliului Județean Buzău nr. 54//2023 a fost aprobat Acordul de parteneriat între Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere SA – Unitatea Administrativ – Teritorială Județul Buzău și Unitatea Administrativ-Teritorială Comuna Vernești pentru realizarea obiectivului de investiții „Creșterea siguranței rutiere pe DN10 – Varianta de ocolire Vernești”.

În prezent, CNAIR informează despre includerea în Lista pasajelor rutiere cu finanțare PNRR, Componenta C4 – Transport sustenabil și a obiectivului de investiții „Pasaj rutier pe DN10, peste CF în zona UAT Vernești, județul Buzău”.

Existând complementaritate între cele două proiecte este necesară perfectarea unui acord de parteneriat și pentru al doilea obiectiv de investiții – pasajul.

Precizez că Drumul național DN10 traversează arealul Buzău – Vernești – Hărman iar calea ferată este reprezentată de magistrala CFR 504 Buzău – Nehoiașu, administrată de Transferoviar Grup care asigură legătura între Buzău și Nehoiașu cu 10 perechi de trenuri., se menționează în referatul proiectului de hotărâre privind aprobarea Acordului de parteneriat între Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere SA – Unitatea Administrativ-Teritorială Județul Buzău și Unitatea Administrativ-Teritorială Comuna Vernești pentru realizarea obiectivului de investiții „Pasaj rutier pe DN10, peste CF în zona UAT Vernești, județul Buzău, proiect inițiat de președintele Petre Emanoil Neagu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.