Astăzi, Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă se întruneşte pentru a se discuta posibilităţile de acordare a unui ajutor de urgenţă comunei Chiliile, grav afectată de ploi torenţiale marţi după-amiază.

„Am stat de vorbă cu domnul primar în mai multe rânduri şi mi-a explicat care este situaţia. Ei au făcut o estimare în mare şi au transmis o solicitare pentru acordarea unui ajutor în valoare de 450.000 de lei, bani necesari pentru refacerea drumurilor. Astăzi se va întruni  Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă, se va analiza situaţia şi vom vedea ce se poate face”, a declarat pentru Jurnalul de Buzău, prefectul George Sava.

Ploaia torenţială și grindina care au căzut peste comuna comunei Chiliile au făcut prăpăd marţi seară, avariind drumuri comunale, săteşti, podeţe, dar şi drumul judeţean care străbate comuna. Au fost distruse total grădinile cu legume, livezile de mere, pruni, precum şi culturi de viţă-de-vie de pe trei hectare, din cauza grindinei care a căzut timp de 20 de minute. Ploaia torenţială a făcut ca pârâul care străbate comuna să iasă din matcă, o maşină fiind luată de viitură.

Distrugerile la drumuri comunale, săteşti, podeţe au provocat pagube de 450.000 de lei, spune primarul Sorin Zaman, iar 500.000 de lei va costa reparația drumului judeţean, unde covorul asfaltic din interiorul comunei a fost distrus între 150 şi 200 de metri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.