Ședința ordinară a Consiliului Local Municipal programată astăzi pare să fie cea mai importantă din mandatul primarului Constantin Toma și al aleșilor locali. Și asta pentru că la întâlnire urmează să se stabilească modul în care mii de oameni din Buzău, încă branșați la sistemul centralizat de încălzire, vor trece iarna, chestiune valabilă și pentru alte mii de copii care învață în școli legate la același sistem centralizat.

Concret, aleșii municipali vor avea de studiat un proiect de hotărâre care prevede, după cum precizează chiar șeful Executivului din Primărie, Constantin Toma, reconfigurarea sistemului de încălzire și apă caldă.

În acest sens, primarul a declarat că „marți se vor lua extrem de multe măsuri legat de ceea ce înseamnă reconfigurarea, reproiectarea unui alt sistem de producere și livrare a energiei termice în Buzău. (..) Legat de această treabă, este cea mai bogată ședință de Consiliu Local de până acum. Au fost probleme legate, în primul rând, de acest proiect major care înseamnă un nou sistem de încălzire în municipiul Buzău, plus încălzirea de la școli, așteptăm să vedem pe ce bani putem conta pentru a veni și cu o rectificare la economiile făcute până acum, înainte de a apărea rectificarea de buget la nivel de buget național, care, am înțeles că va fi pus în Ședința de Guvern de pe 31, nu mâine, poimâine, dar până atunci noi putem rectifica în baza economiilor făcute. S-au adunat multe decizii, propuneri de decizii pe care le vom lua acum. Este cel mai important lucru.”, spune Toma.

În același context, primarul a ținut să explice că totuși lucrurile sunt pe muchie de cuțit: ”Suntem în termen, atât cu sistemul general de încălzire, inclusiv încălzirea la școli. Suntem pe muchie de cuțit, dar suntem în timp. Și acum vom aloca și banii pentru aceste două proiecte majore.”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.