Sfântul Mucenic Gheorghe este unul dintre cei mai iubiți sfinți din calendarul ortodox și este prăznuit în fiecare an pe data de 23 aprilie. Sfântul Gheorghe apare în iconografie călare pe un cal și străpungând cu sulița un balaur. Este vorba despre o legendă în care Sf. Gheorghe salvează cetatea Silena din provincia Libiei, terorizată de un balaur.

În această zi de 23 aprilie, bărbații nu trebuie să uite să pregătească ogorul de vară. Aceștia trebuie să gătească porțile caselor cât și casele pentru sosirea vremii.
Aceștia bun ramuri înverzite sau crenguțe cu flori care au apărut deja în luna aprilie. Ramurile verzi se pun și la mormintele neamurilor.

Este necesar să nu uiți să hrănești animalele, având în vedere că de Sfântul Gheorghe este și ziua necuvântătoarelor.
Ramurile verzi trebuie puse și în grajduri iar pasările de curte nu trebuie hrănite cu grăunțe, ci doar cu ierburi și alte plante verzi.
Cei de la oraș trebuie să hrănească măcar un animal pentru a avea parte de noroc în toate.

Spălatul este interzis
În această zi este interzis să speli sau să calci haine. Cei care doresc să meargă la biserică trebuie să își pregătească hainele cu o zi înainte.
Legenda spune că cei care spală haine în această zi, vor plânge tot restul anului iar apa folosită pentru haine se va transforma în șiroaie de lacrimi.
Există anumite zone din România, unde, în ziua de 23 aprilie, bărbații nu au voie să iasă din casă cu capul descoperit.

Dacă totuși riscă să iasă așa în sat, acei bărbați vor fi prinși de spirite malefice, vor fi fermecați și transformați în cai.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.