Vremea extrem de rece din ultimele zile ne poate influența sănătatea. Pentru a nu avea de suferit, medicii vin cu recomandări importante astfel încât să putem trece cu bine peste zilele geroase. Medicii specialiști atrag atenția că trebuie evitată expunerea, timp îndelungat, la temperaturile scăzute. Doctorii le recomandă, mai ales pacienților cu boli cronice și persoanelor vârstnice, să nu se aventureze pentru perioade lungi afară din casă și să poarte îmbrăcăminte adecvată, iar dacă suferă de afecțiuni cronice, să-și ia tratamentul recomandat de medicul curant și să respecte recomandările acestuia.
Expunerea îndelungată la temperaturi scăzute, ascociată cu umezeală și vânt, afectează în mod special zonele cutanate expuse, precum și extremitățile corpului. Mai exact, este vorba de zona feței, nasul urechile și degetele de la mâini și de la picioare, părți care prezintă cel mai ridicat risc de degerături. Degerăturile pot duce la apariția de cheaguri de sânge în vasele sangvine, cheaguri ce vor ingreuna buna circulație a sângelui. Din această cauză, la apariția celor mai mici semne de degerătură este recomandată consultarea de urgență a unui medic.
Persoanele vârstnice, în special cele cu afecțiuni cardiace și respiratorii, vor evita deplasările și frecventarea locurilor aglomerate care creează premisele decompensării în condiții de temperaturi scăzute. O atenție specială va fi acordată copiilor, care nu trebuie lăsați să aștepte în interiorul autovehiculelor parcate și nu trebuie transportați pe distanțe lungi în vehicule fără posibilități de climatizare.
Locuințele și spațiile închise de locuit trebuie să fie încălzite corespunzător și trebuie evitată utilizarea instalațiilor improvizate, care pot duce la intoxicații cu monoxid de carbon.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.