parinti cu copii si politistiPoliţişti de la mai multe structuri ale Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au desfăşurat activităţi preventiv-educative în unităţi de învăţământ de pe raza judeţului. Astfel, poliţiştii din cadrul Compartimentului Analiza şi Prevenirea Criminalităţii şi Biroului Rutier Buzău s-au întâlnit cu aproximativ 90 de elevi ai claselor IX – XII de la Liceul Tehnologic Meserii şi Servicii Buzău, la activitate participând şi cadre didactice, dar şi conducerea unităţii de învăţământ. În cadrul întâlnirii, au fost abordate aspecte privind necesitatea respectării regulilor de circulaţie, prevenirea infracţiunilor de furt, precum şi adoptarea unui comportament adecvat şi evitarea situaţiilor conflictuale, pentru ca elevii să nu fie expuşi riscului de a fi implicaţi în activităţi infracţionale sau de a deveni victime. Liceul Tehnologic Meserii şi Servicii a fost şi gazda unei alte activităţi desfăşurată de poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău – Compartimentul Analiza şi Prevenirea Criminalităţii şi Serviciul Ordine Publică, împreună cu reprezentanţi ai Inspectoratului Şcolar Judeţean Buzău şi Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog.

La această activitate au participat coordonatorii de programe educative de la nivelul liceelor de pe raza municipiului Buzău, întâlnirea a fost ca scop implementarea prevederilor documentelor comune de creştere a gradului de siguranţă în unităţile de învăţământ, dezvoltarea parteneriatului şi prevenirea victimizării adolescenţilor/tinerilor prin semnalarea situaţiilor de pericol în care pot fi implicaţi. Poliţiştii de la Prevenire au mai participat, în colaborare cu poliţişti de proximitate din cadrul Poliţiei municipiului Buzău, la o activitate preventiv-educativă desfăşurată la Liceul Tehnologic Special pentru copii cu deficienţe auditive. Cu ajutorul unui interpret, poliţiştii au transmis elevilor recomandări pentru prevenirea implicării în situaţii de risc, la activitate participând aproximativ 100 de elevi din clasele V-XI, conducea instituţiei şi cadre didactice.

Prevenirea implicării în incidente violente şi în accidente de circulaţie, prevenirea infracţiunilor de furt şi implicaţiile abandonului şcolar au fost câteva dintre subiectele abordate de poliţiştii Secţiei 7 poliţie rurală Grebănu în cadrul activităţilor desfăşurate în 7 şcoli gimnaziale din comunele  Buda, Grebănu, Mărgăriteşti, Podgoria, Racoviţeni, Topliceni şi Valea Salciei.

Poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău vor continua acţiunile ce au drept scop prevenirea implicării minorilor în situaţii de risc, în conformitate cu  Programul privind prevenirea delincvenţei juvenile şi a victimizării minorilor şi Planul Teritorial Comun de Acţiune pentru creşterea gradului de siguranţă a elevilor şi a personalului didactic şi prevenirea delincvenţei juvenile în incinta şi în zonele adiacente unităţilor de învăţământ preuniversitar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.