Potrivit unei informări a Direcţiei Silvice Buzău în perioada de la 15.11.2012 şi până la finele săptămânii s-au întreprins 211 acţiuni, din care 131 s-au realizat în comun cu  poliţiştii şi jandarmii. Au fost verificate in punctele de control si in trafic un număr total de303 mijloace de transport care aveau ca incarcataura materiale lemnoase si pomi de iarna .A fost incheiat un numar de 6 acte de infractiune pentru taiere ilegala de arbori din care 4 la padure de stat cu o valoare a pagubei de 5754 lei si 2 la paduri particulare cu o valoare a pagubelor de 25403 lei justificindu – se in total un volum de 61 mc . S-au depistat un număr de 60 cazuri de încălcarea legislaţiei silvice încheindu-se tot atâtea procese verbale de contravenţie. Din acestea, 15 acte de contraventie la taiere ilegala de arbori , 3 contravenţii au fost încheiate la detinere de material lemnos fara acte in instalatiile de debitat lemn in cherestea si 42 contravenţii s-au încheiat la transporturi ilegale de materiale lemnoase . În total s-au aplicat amenzi în valoare de 67800 lei şi s-au confiscat 218 mc materiale lemnoase împreună cu organele de poliţie, în valoare totală a materiale confiscate de 33742 lei .
Motivele confiscărilor au fost : lipsa documentelor de provenienţă si de transport, cantităţi mai mari transportate faţă de cele înscrise în documentele de transport. Materialele lemnoase confiscate s-au scos la valorificare legală prin ocoalele silvice. Pentru valorificarea legală a pomilor de Crăciun proveniţi din pădurile proprietate particulară care au contracte de servicii silvice
încheiate cu ocoalele silvice din cadrul Direcţiei Silvice Buzău, s-a luat din timp măsura întocmirii actelor de punere în valoare şi aprovizionarea cu crotalii- sigilii.  În perioada următoare, acţiunile de control la puncte fixe şi patrulări în zonele vulnerabile la sustragerile ilegale de arbori şi de pomi de Crăciun, se vor desfăşura conform graficelor şi planurilor comune de acţiune întocmite, până la data de 15.01.2012, când se vor cunoaşte rezultatele finale ale acestor acţiuni. În perioada de iarnă scursă pînă acum, în raza Direcţiei Silvice Buzău nu au fost alte evenimente care să producă daune fondului forestier aflat în administrare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.