În această lună vor fi organizate simularea Evaluării Naţionale pentru elevii clasei a VIII – a şi simularea probelor scrise ale examenului de Bacalaureat. În Monitorul Oficial nr. 160/2019 a fost publicat Ordinul nr. 3185/2019 privind aprobarea organizării simulării evaluării naţionale pentru elevii clasei a VIII – a şi a simulării probelor scrise ale examenului de bacalaureat naţional în anul şcolar 2018 – 2019. Prezentul Ordin aprobă şi Calendarul simulării evaluării naţionale pentru elevii clasei a VIII – a şi al simulării probelor scrise ale examenului de bacalaureat naţional, în anul şcolar 2018 – 2019.

Disciplinele la care se organizează simularea evaluării naţionale pentru elevii clasei a VIII – a în anul şcolar 2018 – 2019 sunt: limba şi literatura română, limba şi literatura maternă (pentru elevii aparţinând minorităţilor naţionale care au urmat cursurile gimnaziale în limba maternă), matematică. Disciplinele la care se organizează simularea probelor scrise ale examenului de bacalaureat naţional pentru elevii clasei a XI – a zi şi clasa a XII – a seral/frecvenţă redusă, învăţământ de masă, în anul şcolar 2018 – 2019 sunt: limba şi literatura română, limba şi literatura maternă (pentru elevii de la toate filierele, profilurile şi specializările, care au urmat studiile liceale într-o limbă a minorităţilor naţionale), matematică şi istorie.

Disciplinele la care se organizează simularea probelor scrise ale examenului de bacalaureat naţional pentru elevii clasei a XII – a şi a XIII – a seral/frecvenţă redusă în anul şcolar 2018 – 2019 sunt: limba şi literatura română, limba şi literatura maternă (pentru elevii de la toate filierele, profilurile şi specializările, care au urmat studiile liceale într-o limbă a minorităţilor naţionale), matematică, istorie, fizică, chimie, biologie, informatică, geografie, logică, argumentare şi comunicare, psihologie, economie, sociologie, filosofie.

Simularea evaluării naţionale pentru elevii clasei a VIII – a se va desfăşura astfel:
-11 martie 2019 Limba şi literatura română – probă scrisă
-12 martie 2019 Matematică – probă scrisă
-13 martie 2019 Limba şi literatura maternă – probă scrisă
-22 martie 2019 Afişarea rezultatelor

Simularea probelor scrise ale examenului de bacalaureat naţional se va desfăşura astfel:
-18 martie 2019 Proba E) a) – probă scrisă – Limba şi literatura română
-19 martie 2019 Proba E) b) – probă scrisă – Limba şi literatura maternă
-20 martie 2019 Proba E) c) – probă scrisă – proba obligatorie a profilului
-21 martie 2019 Proba E) d) – probă scrisă – proba la alegere a profilului şi specializării – se organizează numai pentru elevii clasei a XII – a
-29 martie 2019 Afişarea rezultatelor
Potrivit ştirilor juridice, rezultatele obţinute de elevi la simularea evaluării naţionale pentru absolvenţii clasei a VIII – a şi la simularea probelor scrise ale examenului de bacalaureat naţional în anul şcolar 2018 – 2019 sunt analizate la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ în care s-au desfăşurat aceste simulări, prin discuţii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, şedinţe cu părinţii, precum şi la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătăţirea performanţelor şcolare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.