Dr.-Victor-Ionita3

Sindicaliștii din Sănătatea buzoiană amenință cu proteste, care pot ajunge pînă la greva generală, demisiile în bloc fiind luate, de asemenea, în calcul. Halatele albe spun că majorările salariale de 25 la sută de care se tot vorbește în această perioadă nu sunt suficiente, nivelul de majorare fiind de-a dreptul nesatisfăcător.
Redăm integral comunicatul remis de Sindicatul Independent al Medicilor din Buzău, comunicat din care reiese că doctorii noștri se gândesc serios la proteste, la grevă general în sănătate ori demisii în bloc:

”In data de 31.08.2015 a avut loc intalnirea membrilor fondatori ai SIM Buzau in scopul stabilirii pozitiei pe care sa se situeze medicii fata de evenimentele actuale din sistemul sanitar.
S-a evidentiat faptul ca prevederile legii 284/2010 privind salarizarea unitara a personalului platit din fonduri publice, relativ favorabila medicilor, nu s-au aplicat, ba mai mult, anumite prevederi ale acestei legi au fost inghetate la nivelul anului 2009, ceea ce a dus la neplata corecta a sporurilor si garzilor efectuate cu o reducere de circa 50% a drepturilor aferente.
De asemenea s-a aratat ca Proiectul noii Legi de salarizare unica in sistemul bugetar este defavorabila medicilor prin scaderea coeficientilor de multiplicare fata de Legea 284/2010 si deci o previzibila scadere a veniturilor.
S-a luat nota de Ordonanta de urgenta a Guvernului prin care se propune majorarea salariului brut si a sporurilor cu 25%, nivel nesatisfacator fata de evaluarile noastre si care nu detaliaza modalitatile concrete prin care se poate aplica aceasta crestere salariala.
S-a discutat modul cum este pozitionat medicul in societate si fata de justitie prin asimilarea profesionistilor din sanatate cu functionarii publici, in contradictie cu caracterul liberal al medicinei si cu practica internationala.
S-a respins propunerea fiscalizarii „atentiilor” pacientilor, medicii dorind disparitia plicului in relatia cu pacientii.
Concluzia intalnirii a fost ca noi, medicii, cel mai specializat corp profesional din Romania suntem de prea mult timp marginalizati si defavorizati si ca aceasta situatie nu mai poate continua. Variantele de protest propuse sunt demisia in bloc sau greva generala.
A fost analizata lista de revendicari a Aliantei Medicilor, la care subscriem si pe care urmeaza sa o completam cu propriile propuneri.
Pe cale de consecinta s-a decis ca in perioada imediat urmatoare sa se discute cu toti medicii buzoieni despre concluziile sedintei, sa se informeze conducerea Camerei Federative a Sindicatelor Medicilor din Romania si prin ei si celelalte filiale judetene si in cel mai scurt timp sa decidem forma sub care sa se exprime protestul nostru.”, transmite într-un comunicat de presă președintele Sindicatului Independent al Medicilor din Buzău, dr. Victor Ioniță.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.