Livada unde cresc fructele care se vând cu preţuri de până la 150 de lei kilogramul este unică în România şi se află în judeţul Buzău.

Livada profitabilă se află la circa 150 kilometri de Bucureşti, potrivit Gandul.info.

Adrian Enescu a reuşit să identifice o nişă deloc exploatată în România şi generatoare de câştiguri importante. Este singurul proprietar de livadă de la noi din ţară unde se coc fructele care se pot vinde deshidratate şi cu 150 de lei kilogramul. Iar acestea nu sunt sigura sursă de venituri.

Adrian Enescu a cumpărat o livadă de duzi de un hectar, situată la 15 kilometri de Râmnicu Sărat, în judeţul Buzău. Plantaţia este singura din România. Dudele sunt foarte sănătoase deoarece conţin numeroase proteine, vitamina C, fier şi antioxidanţi. Deshidratate, acestea pot fi vândute chiar şi cu 150 de lei pe kilogram în magazinele bio.

Agricultorii care vor să investească în creşterea viermilor de mătase vor primi, începând de anul acesta, subvenţii de la stat. Autorităţile vor să sprijine această industrie, la care pe vremuri excelam, dar care a fost uitată odată cu dispariţia livezilor de duzi, principala sursă de hrană a viermilor de mătase.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.